Švestka Ashlock
Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202
Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy
Vůně a chuť: typická...
Švestka Ashlock
Složení: švestky, konzervant sorban draselný E202
Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy
Vůně a chuť: typická...
Vzhled a barva: měkké pružné ovoce, tmavě modré černé nebo tmavě hnědé barvy
Vůně a chuť: typická sladká
Použití v kuchyni: Na výrobu džemu, do koláčů, povidel, ovocných knedlíků, a buchet.
Historie a současnost: Švestka domácí se pěstuje v mírném podnebí. Existuje několik druhů švestek, jsou rozšířeny po celém světě, Střední Asie, Irán, Kavkaz i u nás v Česku.
Zdravotní účinky: Švestky jsou zdrojem vlákniny, pomáhají při zácpě, upravují krevní tlak, posilují nervy, zlepšují paměť, pozitivně ovlivňují látkovou výměnu a na kuří oka.
Náš tip: Sušené švestky se dají jíst i samotné, ale do sladkých pokrmů jsou ještě lahodnější!
Recept:
Švestky s čokoládovou omáčkou 20g třtinového cukru, 30g čokolády na vaření, mléko, vanilkový pudinkový prášek, vanilkový cukr, 1 žloutek, 1-2 balíčky sušených švestek, rum
Švestky nakrájíme na čtvrtinky a namočíme je do rumu. V mléce rozmícháme pudinkový prášek, třtinový cukr,čokoládu a za stálého míchání vaříme, vyčkáme na okamžik, kdy omáčka začne houstnout. Pak vmícháme žloutek vyšlehaný se lžící mléka a vanilkový cukr a necháme vychladit.
Pro shlédnutí kompletního sortimetu - klikni zde
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.