Poradna Sušené plody


Autor: | Vloženo: 09.02.2017 000 10:33 | Témata: Poradna Sušené plody

Které z ořechů a semen jsou nejzdravější?

Všechny ořechy ani semínka si koupit najednou nemůžu, je to dost drahé. Ráda bych si vybrala aspoň ty nejzdravější. Může někdo poradit, které?

  • Anonymní uživatel

    Anonymní uživatel

    9. února 2017 - Nejlepší odpověď Autor otázky označil tuto odpověď jako nejlepší.

    Dobrý den Jitko, každý druh ořechů nebo semen má něco do sebe. Často obsahují stejné druhy vitamínů, minerálů nebo výživných látek, které se u jednotlivých typů ořechů a semen liší pouze množstvím.

    Na téma nejzdravějších ořechů jsem nedávna četla krásně rozepsaný článek, který přesně vystihuje Vaší otázku. Porovnává 8 nejzdravějších druhů ořechů. Možná vás v něčem inspiruje.

    http://zdravezdravi.cz...

    Já osobně ořechy kombinuji. V sezóně lískové a vlašské, v zimě pak všechny ostatní, od pistácií (protože mi chutnají nejvíce), přes kešu, para ořechy.

    Co se semen týče, tak tam je výběr mnohem větší a rozmanitější. Na druhou stranu, se dá řada z nich koupit za pakatel. Nedám dopustit na slunečnicová semínka, lněná nebo sezamová. Stojí pár korun a je jich opravdu hodně. Vyzkoušela jsem i Kustovnici a chia. Ty už jsou ovšem dražší.

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne
  • Tomáš Vykoukal

    Tomáš Vykoukal

    9. února 2017

    Dobrý den Jitko,

    souhlasím, co již bylo napsáno. Jakýkoliv nijak nezpracovaný přírodní produkt bude mít vždy něco, co jiný nemá. Takže například v sušeném ovoci, které prodáváme (https://rawmania.cz...), taky nemůžete najít žádného "favorita", protože, jak asi víte, každé ovoce se doporučuje například na jiný zdravotní problém, právě proto, že obsahuje jiné látky, které jiné ovoce neobsahuje. Stejné je to s ořechy, ty můžete najít v námi osobně prověřené kvalitě zde https://rawmania.cz....

    Nicméně, zkusím alespoň doporučit moje oblíbence. Každý den si teď dávám ke snídani náš český mák https://rawmania.cz.... Rozhodně nemůžu vynechat oblíbené kešu oříšky https://rawmania.cz... a mandle, které máme navíc v RAW kvalitě, takže jsou laicky ještě zdravější. A jako takovou delikatesu, u které je opravdu těžké se zastavit jsou makadamové ořechy https://rawmania.cz... .

    Pokud byste řešila cenu, napište mi na email [email protected] a rád Vám pošlu nějaký slevový kupón :)

    A ještě rada na závěr, nechce si vždy ořechy několik hodin, ideálně přes noc namočené, a teprve potom je konzumujte. Ořechy se takzvaně "aktivují", takže látky v nich jsou mnohem účinnější a mnohem lépe se v těle tráví. A například naše namočené mandle zvětší svůj objem 2x, takže jsou opravdu obří a mají (pro mě) mnohem lepší chuť!

    • Byla pro vás tato odpověď užitečná?
    • Ano
    • Ne

Tato otázka byla již uzavřena.

Autor otázky byl spokojen s obdrženou odpovědí, proto je otázka uzavřena a nelze na ni dále reagovat. Pokud se chcete zeptat na něco dalšího, položte novou otázku.