Papája obsahuje enzymy, které mají blahodárný vliv na spalování tuků, a tak jsou součástí mnoha "zázračných" pilulek na hubnutí. Dále má mnoho provitaminu A, který chrání sliznice, a zajišťuje vitalitu buněk a zlepšuje vidění.
Papája obsahuje také kyselinu pantothenovou (=vitamin B5) a v neposlední řadě vitamin C. Enzymy v tomto ovoci mají schopnost štěpit bílkoviny v potravě na aminokyseliny. Tato vlastnost je velmi prospěšná, jelikož hodně lidí má v dnešní době problémy s nedostatečným zužitkováním bílkovin, což způsobuje, že bílkoviny hnijí ve střevech, mohou vznikat trávicí problémy, kožní onemocnění a alergie. Právě v těchto případech může pomoci papája, která zajistí tělesným buňkám prostřednictvím krve přísun hodnotné bílkoviny. Její klad tedy spočívá v tom, že přispívá k lepší stravitelnosti potravin.
Nutriční hodnoty 100g
Využitelná energie: 1254 kJ / 300 kcal
Tuky: 1,3g
Sacharidy: 85g
Bílkoviny: 0,5g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.