Nedávné vědecké výzkumy odhalily, že lidé žijící ve Středomoří vděčí za svoje dobré zdraví některým specifickým látkám nacházejícím se v hroznovém vínu. Rosveratrol brání postupu arteriosklerózy a je dokázáno, že je to i silný antikarcinogen. Antokyaniny jsou rostlinná barviva, nacházející ve slupce vína a působící jako silné antioxidanty, jež brání vzniku a rozvoji ischemické choroby srdeční. Rozinky dodávají tělu skoro 300 kcal/100 g. Kromě železa mají i mnoho draslíku a rostlinné vlákniny (pektinu). Vitaminy skupiny B (zvláště B6) se v nich vyskytují ve vyšších koncentracích. Když bude kardiak v létě a na podzim pravidelně jíst hroznové víno a rozinky a po zbytek roku pít hroznovou šťávu, zlepší se reakce jeho srdce na mírnou tělesnou zátěž. Konzumace rozinek snižuje i tvorbu krevních sraženin.
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.