Jablko je bohaté na taniny, látky, které mají stahující a protizánětlivé účinky. Jablka obsahují též různé flavonoidy, z nichž je nejdůležitější kvercetin, na který je jablko spolu s cibulí ze všech potravin nejbohatší. Jablko působí proti průjmu, je laxativní (projímavé), diuretické (močopudné), depurativní (čistí krev), hypolipidemické (snižuje hladinu tuků v krvi), choleretické (zvyšuje tvorbu žluče), zklidňuje nervovou soustavu a má alkalizující a antioxidační účinky.
Každodenní konzumace jablek prospívá jak zdravým, tak nemocným. Každý rok se na světě urodí více než 40 milionů tun jablek.
Složení: jablka sušená.
Výživové údaje na 100 g Energetická hodnota 1 195 kJ / 282 kcal Tuky: 0,5 g z toho nasycené mastné kyseliny: 0,1 g Sacharidy: 64,0 g z toho cukry: 57,0 g Bílkoviny: 1,2 g Sůl: 0,24 g
Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.